Így készül a levendula méz, első lépés A levendula méz elsősorban Franciaországban ismert mézfajta, mert itt találhatók nagyméretű levendulamezők.
Magyarországon ritkább, de azért itt is előfordul ez a különleges ízű méz. A levendula jól ismert illata mellett a vanília és a fahéj íze is kiérezhető.
A levendula méz fogyasztása elsősorban önmagában nagy élmény: a vajas-mézes kenyér, a müzlibe vagy túrókrémbe kevert levendula méz nagyszerű.
Egyszerű, ám igen finom desszert a levendula mézzel lecsorgatott friss gyümölcs.
A levendula méz belsőleg vesebajokra, bélféreg ellen, álmatlanság esetén, vagy nyugtatóként alkalmazható. Külsőleg nyitott sebekre kenve gyorsítja a gyógyulást.
Amiket készítünk
- Beltéri növénydekoráció
- Botanikart – kertészet
- Gabion
- Kert
- Kertépítés
- Kerttervezés
- Mohafal
- Tartósított növény
- Zöldfal
- Zöldkerítés
- Zöldtető
Keresés
Előző munkáinkból
- 2021 június
- 2018 szeptember
- 2017 december
- 2017 november
- 2016 október
- 2016 május
- 2016 február
- 2015 december
- 2015 november
- 2015 október
- 2015 augusztus
- 2015 július
- 2015 június
- 2015 április
- 2015 március
- 2015 február
- 2015 január
- 2014 október
- 2014 szeptember
- 2014 augusztus
- 2014 július
- 2014 május
- 2014 április
- 2014 március