Home » Zöldfal

Zöldfal

Mi is az a Zöldfal?

 

A Zöldfalak, más néven Élőfalak vagy Vertikális Kertek. Élő- lélegző növényekből összeállított, masszív hordozó szerkezeten nyugvó, öntöző rendszerrel ellátott, függőleges felületek, melyek a kiszemelt falfelülethez vannak rögzítve.

Ezeket a falakat cégünk elkészítheti beltéri vagy kültéri kialakítással, a tér és időjárási viszonyoknak megfelelő növényzet beültetésével, a megrendelő igényei szerint.

zöldfal készítés

 

A zöldfalak vertikális elhelyezkedésük révén akár 500%  is növelhetik a lakások, irodák növénymennyiségét, minimális helyveszteséggel!

A zárt szobák, irodák levegője – főleg télen – nagyon sok káros anyagot tartalmaz. Egyes növények ugyanis – mint az amerikai űrkutatás érdekében végzett kísérletek alapján a NASA-nál megállapították – képesek megkötni a levegőben lévő káros anyagokat.

A növények károsanyag-megkötésének módszere fajonként, sőt, fajtánként is eltérő. Egyesek a klorofill segítségével kötik meg a levegő szennyezőanyagait. Mások alkotórészeikre bontják azt, és a keletkezett széndioxidot és vizet saját anyagcseréjükhöz használják fel. Akadnak olyanok, amelyek a gyökerükön keresztül veszik fel és tárolják a mérges anyagokat.